dodesign väggmöbler  
Så här beställer du  Kontakt Köpvillkor  Om Företaget Tillverkning Tryggt Köp Kundkommentarer Hem
 
START- Dodesign > Tillverkning
   info@dodesign.se      070-556 1963


Tillverkning 


All produktion sker hantverksmässigt i små serier i den egna verkstaden. Jag är noga med att alla råvaror och material som köps in är av hög kvalitet och vanligtvis från välkända stora grossister eller producenter. Tillverkningen består i att såga ut och forma sitsen och de övriga bitarna. Bitarna kapas, hyvlas eller putsas så att alla mått och vinklar stämmer exakt. Sedan sker alla urfräsningar och hål borras efter exakt gjorda mallar. Sedan vidtar putsningen av alla ytor, vilket sker i flera steg med allt finare papper. Detta är det mest tidsödande arbetet. Möbeln måste vara slät och mjuk att ta på utan sliprepor. Efter putsningen oljas alla delar i flera omgångar . Oljas stryks på och får tränga in i trät en stund och överflödig olja torkas sedan av. Sedan skall oljan härda i några timmar innan nästa omgång stryks på  likadant. Resultatet blir en sidenmatt, smutsavvisande och tålig yta med träkänslan kvar med dess vackra skiftningar.

Innan montering kan ske färdigställs de stänger i rostfritt stål som ingår i pallarna, också de i verkstaden. Stängerna kapas, borras och bockas för att passa exakt. I några fall bearbetas även gångjärnen innan montering. Vid monteringen används noggrant utformade mallar för att gångjärn, stänger och trädelar skall sättas ihop exakt rätt så att uppfällning och nerfällning av pallarna skall fungera som det är tänkt.

Det känns alltid lika tillfredsställande att till slut kunna godkänna en pall efter att den är kontrollerad och synad. Sedan återstår bara att förpacka pallen och hoppas att någon vill köpa den, få nytta av den och tycka om den under många år. Att kunderna är nöjda, är viktigt. Ibland får jag spontana hälsningar från kunder, som du kan se under kundomdömen.

Om att utveckla en ny pall.

Jag utvecklar och designar alla produkter själv. Mina krav på funktion och kvalitet är höga och jag strävar hela tiden efter förbättringar. Jag skulle aldrig göra och sälja någonting som jag inte själv skulle vilja ha. Ur produktionssynpunkt är det besvärligt med förändringar, men om jag kommer på något som behöver förbättras, så måste jag införa det i alla fall. Jag vill ju att mina produkter skall vara både vackra och tilltalande och alltid fungera på ett bra sätt. Funktionen i produkterna är något jag lägger mycket arbete och tankar på. Att göra en ny modell, eller förändringar på en modell innebär mycket testande och kontrollerande. Det är sällan något fungerar direkt som det är tänkt. När en modell väl är färdig skall mallar göras så att tillverkningen av bitarna blir rätt. Oftast måste mallarna justeras flera gånger innan bitarna som görs fungerar som de skall i den färdiga möbeln. Det är särskilt knepigt i de hopfällbara möblerna.

Specialbeställningar

Ibland får jag förfrågningar om specialbeställningar. Det kan gälla förändrade mått, förändrad design eller ytbehandling. Många gånger kan jag tillgodose önskemålen till ingen eller en liten extrakostnad, men en del förändringar med mycket extraarbete måste jag ta mer betalt för. Det bästa är när jag kan passa in specialbeställningen i rätt fas med den övriga tillverkningen, för att hålla extraarbetet och kostnaden nere. Hör av dig ifall du har speciella önskemål, så får vi se vad jag kan göra!


Kontaktinformation

Dag Olsson Tegelmark
DagOls Design
Solövägen 28
185 41 Vaxholm

070-5561963

Info(at)dodesign.se